Jericho Residence

The Vision

The client wanted their landscaping to have a fresh, contemporary look, matching the style of their home on one of Vancouver’s most sought after streets.

This project allowed us to push ourselves creatively as a landscape design company.

The Obstacles

The City of Vancouver asked for us to apply for a separate development permit for the landscape due to the amount of concrete used to retain the property, the bright colours proposed, the elevation changes, the architectural structures throughout, and the use of fencing on top of perimeter walls on both sides of the property.

We also needed permission from the engineering department to build concrete walls overtop of the Sewage Right of Way. After many revisions with the client and the City of Vancouver, our permit was approved and we were ready to search for the right sub-contractors to complete the project.

The Result

This landscape reminds us of a race car: clean, bold and streamlined. The angular design and the contrast of concrete and bold colours makes this home and its surrounding environment stand out.